Észak-Magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ honlapja

LátássérülteknekLátóknak

Nyitólap

Észak-Magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ

Kik vagyunk mi?

Kérjük, hogy adója 1%-val segítse munkánkat!
Adószámunk:19335805-1-05


A látás elveszítése vagy súlyos romlása mindenki számára nagyon nehéz helyzetet teremt. Az élet azonban nem áll meg, csak nagyon más lesz. A történteket nagyon nehéz feldolgozni nemcsak annak, aki megsérül, de a családjának is. Sokan elveszítik a munkájukat, a megélhetésüket, de még a mindennapok önállóságát is. Megváltoznak az emberi kapcsolatok is: sokan sajnálkoznak, legtöbben szívesen segítenek is, csak esetleg ügyetlenül fognak hozzá, de szinte senki nem viselkedik úgy, mint azelőtt. Aki szeretné visszaszerezni az élete irányítását, annak nagyon nagy erőfeszítéseket kell tenni: újra kell tanulni a legegyszerűbb dolgok elvégzését is, azután az önálló közlekedést, az információszerzés új módjait és gyakran új szakmát is.
Szervezetünk 2010. augusztus 1-től foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat is nyújt látássérült kliensek számára. Foglalkozási rehabilitációnak azt az eljárást tekintjük, amely a megváltozott munkaképességűek képességeivel elérhető legmagasabb szintű foglalkoztatás biztosítására irányul. Célja az elemi rehabilitációt követően a megváltozott munkaképességű álláskereső egészségi állapotának, szakképzettségének megfelelő munkavégzés biztosítása.
A foglalkozási rehabilitáció olyan segítő folyamat, melynek során a tartósan akadályozott személyeknek adott helyzetből (adott munkavállalási képességei, tudása, állapota, foglalkozási státusza) egy másik helyzetbe (a konkrét munkavállalás helyzetébe) kell eljutnia.

Ebben a folyamatban nyújt segítséget a Miskolcon megalakult rehabilitációs központ.
Kérjük, keressen bennünket, hogy időpontot tudjunk egyeztetni egy találkozásra, amikor részletesen megbeszélhetjük, hogy milyen segítségre van szüksége és hogyan tudunk együtt dolgozni. Kiváló alkalom az ismerkedésre, ha ellátogat nyíltnapunkra, amelyet minden hónap első szerdai napján 9-13 óráig tartunk, hogy tájékoztathassunk munkánkról és válaszolhassunk kérdéseire.

Elérhetőségeink

Észak-magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ
Postacím: 3529 Miskolc, Park u. 8
Adószám: 19335805-1-05
Kliens koordináció: 06 70 367-5587
E-mail cím: latasrehab@ gmail.com
Honlap:www.latasrehab.hu

Kérjük támogasson minket adója 1%-val!

Köszönjük, hogy adója 1%-val segíti munkánkat!
Adószámunk:19335805-1-05

Legfrissebb híreink

Folytatódik az elemi rehabilitáció

Jó hír, hogy legalább 2018. szeptember 31ig folytatódik a látássérültek elemi rehabilitációja Borsod megyében. Ebben a pályázati ciklusban a szolgáltatás feltételeit az FSZK LSER2017 pályázat támogatásából tudjuk biztosítani. Szolgáltatásaink: pedagógiai látásvizsgálat, mindennapos tevékenységek újratanulása, tájékozódás közlekedés tanulás fehér bottal és vakvezető kutyával, speciális informatika oktatás látássérülteknek (pl telefon használat) , pszichológiai segítségnyújtás
Kérjük, keressen bennünket, hogy időpontot tudjunk egyeztetni egy találkozásra, amikor részletesen megbeszélhetjük, hogy milyen segítségre van szüksége és hogyan tudunk együtt dolgozni. Kiváló alkalom az ismerkedésre, ha ellátogat nyíltnapunkra, amelyet minden hónap első szerdai napján 9-13 óráig tartunk, hogy tájékoztathassunk munkánkról és válaszolhassunk kérdéseire.
A hír kelte: 2017.11.03. 10:16

Önálló életvitelt segítő tábor összefoglaló

Az Észak-magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ az FSZK által támogatott FOF2015/154-es pályázat keretében május elején tartotta önálló életvitelt segítő három napos táborát. A tábor célja a szabadidő eltöltése mellett a fejlődés, az egymás segítése, informálása volt. Helyszínül a festői környezetben elhelyezkedő Szanticskát választottuk.
A falu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében helyezkedik el, teljes lakossága 4 fő, összesen 19 házból és 2 templomból áll. Ideális környezet a kikapcsolódásra, feltöltődésre, viszont nehéz terep a közlekedés-tanulásra, a már meglévő technikák fejlesztésére. A fejlődés viszont ettől lett érdekes és kihívásokkal teli.
Táborunk résztvevői elsősorban azért csatlakoztak hozzánk, hogy bővítsék és elmélyítsék ismereteiket, valamint színes programokon, foglalkozásokon és tréningeken vegyenek részt.
Az önismereti tréningek során a tábor tagjai megismerhették egymást, illetve megoszthatták egymással a mindennapi nehézségeket, örömöket. Elmélkedtünk az önállóság fontosságáról és az ahhoz vezető útról. A közös beszélgetések elősegítették a tapasztalatcserét, így hasznos információk cseréltek gazdát. Sokan őszintén megnyíltak és bátran meséltek életükről.
Megtanultunk kemencés lángost sütni és tésztát gyúrni, a közös saláta készítés során padig mindenki részt vett egy munkafolyamatban.
A falu környékén túráztunk, miközben mindenki gyakorolhatta az önálló közlekedést, persze segítséggel.
Második napunkat táncházzal zártuk, ahol moldvai tánclépéseket tanultunk, nagyon jó hangulatban. Mindennapi tárgyainkat nem mindennapi szerepben ismerhettük meg egy érdekes foglalkozás keretében.
A tábori napok jó hangulatban teltek és az idő is kegyes volt hozzánk. Az együtt töltött idő mindenkit feltöltött és élményekkel gazdagodva indultunk haza.
A hír kelte: 2016.07.06. 10:15

TÁBOROZÁSI LEHETŐSÉG LÁTÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA!

Felhívás önálló életvitelt segítő táborozásra
Programunk célja:
A látássérült 18 és 99 éves kor közötti emberek önállóságának javítása a mindennapos tevékenységek területén, az önismeret fejlesztés és a társas kapcsolatok kiszélesítése. Mindezen célokat egy csendes, nyugodt és gyönyörű tájon valósítjuk meg, miközben pihentető és szórakoztató programokat is kínálunk.

Kik jelentkezhetnek:

1. Mindazok, akiknek látás- romlása, vagy elvesztése 3 éven belül következett be és ez által nehézséget okoz a mindennapokban megjelenő feladatok elvégzése (közlekedés, zöldség gyümölcspucolás, szeletelés, főzés, stb). Valamint szeretnének kapcsolatokat építeni és jobban megismerni önmagukat.
2. Mindazok, akik látássérült személyek és látás- romlásuk, vagy annak elvesztése 3 éven túl történt. A mindennapos tevékenységekben aktívan részt vesznek, önállóan közlekednek fehér bottal, vakvezető kutyával, esetleg „segédeszköz” nélkül. Szeretnének tanácsaikkal, módszereikkel, saját példáikkal segíteni sorstársaiknak, valamint szeretnék jól érezni magukat, társas kapcsolatokat építeni.
Pályázók jelentkezését az észak-magyarországi régióból várjuk (Borsod, Heves, Nógrád Megye).

A jelentkezés egyéb feltétele:

- kérjük, hogy látássérültségéről igazoló szemészeti lelet vagy bármilyen határozat fénymásolatát küldjön részünkre postai úton, e-mailben, személyesen (pályázata ebben az esetben érvényes)
- vállalja, hogy programjaink mindegyikén részt vesz
- vállalja, hogy az indulás időpontjára megérkezik a megbeszélt helyszínre

A táborozás időpontja:
2016.május 9-11.-ig (hétfőtől- szerdáig)
Az indulás időpontja: Miskolcról kb. 9:30
Érkezés várható időpontja: Miskolcra kb, 15:30
A táborozás helyszíne:
Szanticska, egy aprófalu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A falu 19 házból és 2 templomból áll. Lakossága 3-5 fő.
Az önálló életvitelt segítő programban részt vevők száma:
Összesen 10 fő.
5 fő, aki 3 éven belül vált látássérültté és 5 fő, akinek látássérülése 3 éven túl következett be.

Önálló életvitelt segítő tábor programjai:

1. Önismeretet fejlesztő tréning: szerepjátékok, beszélgetések, tesztek
2. Önálló életvitelt segítő program:
- kemencés lángos készítése
- salátakészítés
3. Egyéb programok:
- praktikus ötletek különböző tárgyak és anyagok használatára a háztartásban környezetkímélő és takarékos módon
- táncház
- túrázás
Programon való részvétel ingyenes.
A jelentkezés beadási határideje: 2016. április 03. (vasárnap)
A jelentkezés módja: e-mail, postai úton, személyesen, online a jelentkezési lap kitöltésével, illetve látássérültséget igazoló dokumentummal
Amennyiben a személyes vagy a postai úton történő jelentkezést választja, kérje a jelentkezési lapot elérhetőségeink egyikén.
E-mail cím: latasfogrehab@gmail.com
Levelezési cím: Észak-magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ
3529 Miskolc, Park utca 8.
Telefonszám: 46/311-236
Értesítés az elbírálásról:
2016. április 11.
Pályázattal és a programokkal kapcsolatos információkat a latasfogrehab@gmail.com , illetve 46/311-236-os telefonszámon kérhetnek.
Támogatóink: Emberi Erőforrások Minisztériuma és Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
A jelentkezési lap online is kitölthető az alábbi linken:
http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/fa3262a7948ed6d62586c492429531c5

A hír kelte: 2016.03.17. 11:21
Ugrás a többi hírre...
 • лечение общего артериального ствола в Израиле
 • лечение открытого артериального протока в Израиле
 • лечение порока митрального клапана в Израиле
 • лечение порока трикуспидального клапана в Израиле
 • лечение стеноза аорты в Израиле
 • лечение стеноза легочной артерии в Израиле
 • лечение тетрады Фалло в Израиле
 • лечение тотальной аномалии соединения легочных вен в Израиле
 • лечение триады Фалло в Израиле
 • лечение транспозиции магистральных сосудов в Израиле
 • Látogatottsági statisztikák