Észak-magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központ

Postacím: 3516 Miskolc, Deák Ferenc u. 5

Adószám: 19335805-1-05

Kliens koordináció: +36 70/367-55-87

E-mail cím: latasrehab@gmail.com

Honlap: www.latasrehab.hu

Munkatársaink

dr. Mezősi Tamás elnök +36 30/579-87-87

Németh Márta szakmai vezető

Németh Márta szakmai vezető, gyógypedagógus, rehabilitációs szakember vagyok. Szakmai vezetőként összefogom a központban végzett rehabilitációs munkát. Klienseink számára mindennapos tevékenységeket, Braille-írást, tájékozódást-közlekedést tanítok. A rehabilitációs munka megkezdésekor felmérem a kliensek funkcionális látását, közösen megtervezzük a rehabilitációs folyamatot.

Elérhetőség: +36 30/738-21-31

Törökné Talicskó Tünde Klienskoordinátor

Törökné Talicskó Tünde vagyok, szociálpedagógus végzettségemmel klienskoordinátorként és szociális munkásként dolgozom. Klienskoordinátorként a Központot felkereső kliensek számára tájékoztatást nyújtok az elemi rehabilitáció keretein belül nyújtható szolgáltatásainkról, a szerződéskötést, a rehabilitációs felméréseket szervezem. Szociális munkásként tanácsadást nyújtok az igénybe vehető kedvezményekről, igényelhető támogatásokról, segítem a szociális ügyintézés menetét. Életviteli készségek, munkavállaláshoz szükséges készségek fejlesztésében is tudok segíteni.

Elérhetőség: +36 70/367-55-87

Szombatiné Kiss Éva rehabilitációs tanár

Szombatiné Kiss Éva vagyok, több mint 30 éve foglalkozom a látássérültekkel gyógypedagógusként. Jelenleg oktatói, tréneri szerepet töltök be a Központban: segítem a klienseket az önálló, mindennapi életvitel, a tájékozódás és közlekedés megtanulásában, valamint a Braille-írás elsajátításában. Foglalkozásaim központjában az egyén élethelyzete, szükségletei állnak – igyekszem minden hozzám fordulónak segíteni, hogy visszanyerje életében az autonómiát.

Elérhetőség: +36 70/363-15-54

Balogh Ádám pszichológus

Balogh Ádám vagyok, pszichológusként dolgozom a rehabilitációs központban. Munkám során a látássérülés lelki és mentális nehézségeivel foglalkozom. Továbbá segítem a klienseket az új életvitel kialakításában, elfogadásában, a látássérülés okozta nehézségek megoldásában, akár munkahelyi, kapcsolati téren is. Részt veszek a központ rehabilitációs szakmai munkájában konzultálások, tanácsadások során.

Elérhetőség: +36 70/363-35-05